hetcocktailtrio.nl

Biografie
Het hele verhaal...
Nieuws
Discografie
Songteksten
Fotoalbum
Cocktail Top 20
Cocktail Mp3
Te Koop
Cocktail Collega's
Persfoto's
Gastenboek
Contact
fotosite over Sneek Wat vindt U de leukste plaat van Het Cocktail Trio? koop on-line Nederlandstalige cd's Site over Pino uit Sesamstraat luister naar de grootste Cocktail Trio-hits!

Biografie
Ad van de Gein

1922

Pianist Ad van de Gein wordt op 18 mei 1922 geboren in Den Bosch als "Adriaan G.M. van de Gein". Al snel is Ad aangestoken door het muziekvirus. Hij speelt als kind op de accordeon van zijn vader en vanaf zijn negende gaat hij naar de muziekschool. Ook volgt hij privé-lessen bij organist Piet Hörman. Ad voltooide daarna het conservatorium in Tilburg.

1946

Als 23-jarige kwam hij terecht in een orkest dat speelde in het Brusselse "Metropole". Daarna volgt een aanstelling bij Cor Knuvers, waarna hij naar Amsterdam kwam om te gaan spelen Guus van Opstal in "Savoy" op het Leidseplein met zijn AVRO-ballroom-orkest.

1947

De pas getrouwde Ad verhuist naar België om daar te gaan spelen in "LoS Muchachos" later in het het orkest van Willy Rockin. Het orkest tourde Ad door Nederland, België en Duitsland.

1951

Ad gaat spelen in Place Pigalle van Ab Kok als muzikale "buddy" van Johnny Kraaykamp. Samen komen ze ook voor het eerst op de televisie met het nummer: "Willem , we gaan vanavond naar de fillem"

1953

Ad gaat samen met Tonny More en Carel Alberts spelen in Place Pigalle. Na enige tijd besluit het drietal verder te gaan onder de naam "Het Cocktail Trio"

1954-1967

De succesperiode van Het Cocktail Trio met grote hits als Batje Vier, Kangaroe, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?, Het Vlooiencircus en Hoeperdepoep. Het nummer Vlooiencircus schrijft Ad samen met Hans Ninaber. Zelfs de Engelse Boogie woogie pianiste Winifred Atwell neemt het nummer op, maar haalt er de hitparade niet mee.

1956

Ad speelt met Het Cocktail Trio enkele malen in Het "Breidenbacherhof"in Dusseldorf West-Duitsland

1959

De AVRO begint met de televisietalentenjacht "Nieuwe Oogst" Ad van de Gein reist voorafgaand aan de opnamen langs de deelnemers zoals The Spotlights en Ria Valk. Het Cocktail Trio begeleidt de artiesten tijdens de uitzending. Ad treedt dat jaar ook een keer op met een gelegenheidsorkest met de naam "De Bosche Koeken". Het is een orkest welke Ad heeft samengesteld uit enkel artiesten uit Den Bosch. Naast Ad doen mee onder andere drummer Huub Janssen, accrodeonist Coen van Orsouw, bassist Toon Rensen en zanger John Milstone.

1962

Voor Ds. L.A. Bodaan ,"De zingende Dominee", schrijft Ad de muziek bije en aantal religieuze liedjes waaronder "schipper naast God" en "De zee heeft een hart".

1966

Ad schrijft "Morgen ben ik de bruid" voor Willeke Alberti. Ze scoort er een mooie hit mee.

1968

Nadat Ad met een slok op een verkeersongeval veroorzaakt moet hij in de zomer drie weken de gevangenis in.

1969

Voor Ria Valk schrijft Ad het lied "Vrijgezellenflat"

1970 - 1978

Met Het Cocktail Trio stort Ad zich op de carnavals- en feestmuziek. Het door Ad geschreven "Bergie op, bergie af" in 1971 en "Op zijn boerefluitjes" in 1973 worden hits.

1979

Er wordt bij Ad stembandkanker geconstateerd. Ad herstelt, maar kan alleen nog onder voorwaarden meedoen in Het Cocktail Trio. Nadat Ad een paar optredens moet afzeggen lopen de spanningen op en komt het tot een breuk tussen Ad en zijn collega's Tonny en Carel.

1982

Ad voert een rechtzaak tegen Carel Alberts, Tonny More en Henny Langeveld over het gebruik van de naam "Het Cocktail Trio". Ad verliest de zaak.

2002

Ad pakt zijn muziekhobby weer op en speelt weer regelmatig in en rond zijn woonplaats Amstelveen. Samen met 2 vrienden treedt hij af en toe weer op onder de naam "Het Cocktail Trio"

2004

Ad van de Gein wordt door vrienden en bekenden in het zonnetje gezet met een "Een hommage aan Ad van de Gein in Amstelveen met onder meer Herman Emmink, Perry Cavallo, Ronnie Tober, Jaap Dekker, Huub Jansen, de Carselli's en Het Zwanenkoor.


bol.com Koop online dvd's en cd's bij bol.com© Eric van den Berg 2005
">Koop online dvd's en cd's bij bol.com© Eric van den Berg 2005