hetcocktailtrio.nl

Biografie
Het hele verhaal...
Nieuws
Discografie
Songteksten
Fotoalbum
Cocktail Top 20
Cocktail Mp3
Te Koop
Cocktail Collega's
Persfoto's
Gastenboek
Contact
fotosite over Sneek Wat vindt U de leukste plaat van Het Cocktail Trio? koop on-line Nederlandstalige cd's Site over Pino uit Sesamstraat luister naar de grootste Cocktail Trio-hits!

Biografie
Carel Alberts

1927

Carel Cornelis Alberts wordt geboren in Amsterdam in een muzikale familie. De vader van Carel is violist en heeft een orkest. Al op 14-jarige leeftijd begint Carel met het bespelen van de contrabas. Toch bezoekt Carel eerst de horecavakschool voordat jij zijn muzikale scholing krijgt hij op onder meer het conservatorium. Hij begint daar als 14-jarige aan een studie contrabas.

1947

Carel loopt stage bij Het Amsterdams Symphonie Orkest o.l.v Piet van Egmond. Hij werkt in de periode ook met het orkest Guus Brox

1948

Carel richt een 'schnabbel=orkest op onder de naam "The Fiddlers". Daarin zitten onder andere Hans Vlek (piano) Dolf Petkhe (tenor sax) en'Muis' Matron (drums en wasbord) Ook is Carelk actief in het VARA Radio Orkest o.l.v. Jan Vogel.

1949

Carel maakt deel uit van het Quartet Aart Zegveld waarmee hij optredens deed in onder meer Engeland en Duitsland waar ze speelden voor de Amerikaanse militairen. In dat trio zaten ook pianist Charly Nederpelt, drummer Nico Prins, zangeres Jouke Riemersma en Joop 'Joke' Haans die trompet en viool speelde en ook zong.

Na Zegveld richt Carel zijn eigen trio op: "Het Dutch Stars Trio" waarmee opnieuw veel in Duitsland speelde. In het trio spelen ook mee Be'Dubbe (piano) en Ted van Dongen (gitaar). Als gast doet wel eens mee saxofonist Don Byas.

1950

Carel ontbindt het "Dutch Stars Trio" en gaat spelen in het orkest van zijn vader Carel Alberts sr. Tonny More speelt er op gitaar, Jip Vogel is de pianist, Carel Alberts sr. de violist en er waren meerdere accordeonisten die meespeelden.

1952

Het orkest van Carel Albers Sr. gaat uitelkaar. Samen met Tonny MOre gaat Carel 'remplaceren' in verschillende horecabedrijven in Amsterdam. Carel ontmoet Ad in Place Pigalle in Amsterdam. N enige tijd besluiten ze samen met Tonny More verder te gaan als "Het Cocktail Trio". Carel schrijft de tekst een paar van de eerste liedjes die Het Cocktail Trio op plaat zet zoals "Man in de maan" en 'n Nacht een gracht"

1954-1967

De succesperiode van Het Cocktail Trio met grote hits als Batje Vier, Kangaroe, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?, Het Vlooiencircus en Hoeperdepoep.

1973

Carel begint nnaast zijn werk als muzikant een horecazaak in Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het is een steakhouse/koffiehuis met de naam "Wishbone". Daarnaast is er wat Carel noemt 'een miniatuurtheater' met de naam "Tejater Mirliton".

1982

Ad voert een rechtzaak tegen Carel Alberts, Tonny More en Henny Langeveld over het gebruik van de naam "Het Cocktail Trio". Ad verliest de zaak. Carel gaat met de andere 2 verder als "Het Cocktail Trio"

1983

Carel Alberts verzint "De Omroepshow". Een samenwerking tussen Het Cocktail Trio en Mieke Telkamp waarbij ze een mix van oude hits en dansmuziek brengen die goed aanslaat bij een ouder publiek.

André van Duin gebruikt Carel Alberts en Het Cocktail Trio als inspiratie voor zijn creatie "De Heidezangers". Van Duin komt er mee op nummer 2 in de Top40.

1984

Mieke Telkamp haakt af en Carel vraag Helen Sheperd voor de omroepshow

1985

Carel schrijft het lied "Zonder 'n cent ben je geboren"voor Jan Boezeroen. Het liedje komt in de tipparade en in de Nederlandstalige Top 40.

1986

Carel besluit de naam "Het Cocktail Trio niet meer te gebruiken. Samen met Piet Zonneveld (op piano) en Wim Brieffies voortaan op onder de naam "Sans Soucis"

1990

Voor zanger Gordon schrijft Carel "Gini" waarmee de zanger meedoet aan de voorronde van het Nationale songfestival. Het wordt niets, maar Gordon houdt

er wel zijn eerste platencontract aan over.

2003

Voor de ECI schrijft Carel het voorwoord in een boekje bij een 3-cd box met daarop de grootse hits van Het Cocktail Trio.

2004

Carel Alberts woont met zijn vrouw Noosje in Oud Loosdrecht. Een paar keer per jaar treedt hij nog, bij speciale gelegenheden, op met zijn vrienden met hetb trio "Sans Soucis".

Voor radio, televisie en geschreven pers vertelt hij nog geregeld over de succes van Het Cocktail Trio. Zo was Carel te gast bij Laat de Leeuw van de VARA, bij Radio Gelderland, schreef het blad Flashback over hem en in januari 2005 wijdde De GPD-dagbladen nog een artikel aan 'De Clown van Het Cocktail Trio".

Daarnaast schrijft Carel Alberts gedichten en verhalen die onder meer gepubliceerd worden in een krant in zijn woonplaats Loosdrecht.

2006

Op donderdag 13 april overlijdt Carel Alberts overlijdt na een kort ziekbed in het ziekenhuis van Hilversum aan darmkanker."De oude komediant is weg", staat er boven de rouwkaart. Het overlijden van Carel Alberts krijgt landelijk veel media-aandacht.

 © Eric van den Berg 2005