hetcocktailtrio.nl

Biografie
Het hele verhaal...
Nieuws
Discografie
Songteksten
Fotoalbum
Cocktail Top 20
Cocktail Mp3
Te Koop
Cocktail Collega's
Persfoto's
Gastenboek
Contact
fotosite over Sneek Wat vindt U de leukste plaat van Het Cocktail Trio? koop on-line Nederlandstalige cd's Site over Pino uit Sesamstraat luister naar de grootste Cocktail Trio-hits!

Biografie
Tonny More

1922

Tonny More ziet op 28 maart 1922 het levenslicht in Amsterdam als Anthonie Knollenberg. Zijn vader heeft een bedrijf in liften en ook Tony lijkt voorbestemd dat vak in te gaan. Tonny gaat dan ook techniek studeren. Als werkuigbouwkundige gaat Tonny na zijn studie aan de slag bij het Nederlands Instituut voor Liftveiligheid.

Als kleine jongen spaart hij F 12,95 bijelkaar om een echte mandoline te kunnen kopen. Hij raakte r direkt aan verslingerd. Tonny gaat daarna serieus door met de muziek en besluit klarinet te gaan studeren aan het conservatorium. Hij speelt dan al in allerlei bandjes.

1940

Tonny wordt ook een fervent gitaarspeler en schrijft zijn eerste liedjes. In de eerste oorlogsjaren verdient hij er zijn brood mee. De nazi's pakken Tonny op bij een razzia wegens 'Duitsland-onvriendelijke activiteiten'. Tonny brengt de oorlog door in verschillende concentratiekampen waaronder Kamp Amersfoort. "Je had daar nbiks te doen, dus je was steeds met de muziek bezig. 't Is gebeurd dat de SS de zaal binnenkwam en riep Muziek!. Wij de bedden op en spelen. Goody , goody, lekkere swingnummers. Je was daar onder en boven de wet. Wat niemand mocht horen moesten wij spelen op bevel van de SS", zei Tonny More in 1978 in een kranteninterview.

1945

Tonny trouwt na de oorlog met de Franse zangeres Louise Quariat, ze treedt op onder de naam Nina Balti, en gaat wonen in Nichtevegt. Hij gaat spelen in het orkest van Carel Albers sr.

1953

Het orkest van Carel Albers sr. gaat uitelkaar. Tonny gaat met Carel naar Place Pigalle en ontmoet daar Ad van der Gein. Na enige tijd besluiten ze samen met Tonny More verder te gaan als "Het Cocktail Trio".

1954-1967

De succesperiode van Het Cocktail Trio met grote hits als Batje Vier, Kangaroe, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?, Het Vlooiencircus en Hoeperdepoep.

1979 (?)

Tonny wordt het gezicht van de KLOP-KLOP-reclame. Tonny is in twee tv-commercials te zien met een klodder slagroom in zijn baard. Hij werkt in die tijd ook mee aan een radiospelletje bij de TROS op Hilversum 3. Tonny speelt op locatie spelletjes.

1983

Tonny speelt met Carel Alberts en Henny Langeveld als Het Cocktail Trio in "De Omroepshow". Een samenwerking tussen Het Cocktail Trio en Mieke Telkamp waarbij ze een mix van oude hits en dansmuziek brengen die goed aanslaat bij een ouder publiek.

1985

Tonny krijgt aan het begin van het jaar een hartaanval in het Spaanse Benidorm. Tonny revalideert in Hilversum. Nadat hij opgeknapt in maakt hij in de zomer weer plannen voor Het Cocktail Trio. Na weer enkele hartaanvallen overlijdt Tonny More op 11 november 1985.© Eric van den Berg 2005