home Jack Bultermam

Jack Bulterman

Jack Bulterman werd geboren op 27 september 1909. Hij bezocht de HBS, schreef 10 jongensboeken, maar werd natuurlijk vooral bekend als muzikaalleider van The Ramblers.

Jack volgde zijn muzikale opleiding bij Hugo Godron. In 1931 speelde voor het eerst met zijn eigen ensemble het bekende "Dag Schatteboutje"

Dag schatteboutje, dag aardig vrouwtje
Dag lieve kleine meid
Mag ik 't wagen jou iets te vragen
Zeg, heb je even tijd
Als ik jou maar zie ben ik gelukkig
Waarom ben je toch altijd zo nukkig
Dag schatteboutje, dag aardig vrouwtje
Zeg, heb je even tijd

1935 kwam Jack Bulterman als trompettist / arrangeur terecht bij The Ramblers. Hij zou er tot 1947 blijven en bepaalde met zijn liedjes voor een belangrijk deel voor "de sound' van The Ramblers. "We waren zo populair dat kun je je niet voorstellen. Overal applaus, overal uitverkochte zalen. Een repertoire dat geen ander orkest er op nahield", zei Bulterman ooit.

Na zijn vertrek ging het bergafwaarts met The Ramblers: "Dat kwam doordat ze het Nederlands repertoire loslieten en zich gingen toeleggen op Amerikaanse nummers. Het sprookje van The Ramblers ging uit als een nachtkaars" (Jack Bulterman in 1972)

Hij kende een grootste carrière.. Hij schreef talloze liedjes en werkte met artiesten als Corry Brokken, Ria Valk en Willeke Alberti. Bekende nummers zijn "weet je nog wel die avond in de regen", "wie is Loesje" en "Guanita". Voor Het Cocktail Trio schreef hij een Nederlandse tekst op "The Witch Doctor" . Het werd "Oe-ie-oe-a-a" waarmee het trio aardig succes had.

Eind jaren zestig keerde hij terug naar The Ramblers. Het orkest maakte een comeback en Bulterman bleef orkestleider tot aan zijn overlijden. Hij werd opgevolgd door Marcel Thielemans.

In 1970 kreeg Jack Bulterman de Gouden Harp van Conamus.

Jack Bulterman overleed op 27 mei 1977