klik hier voor informatie

home

Cees de Lange

Cees de Lange werd geboren op 26 augustus 1913. Cees begon als gymnastieklereaar, maar ging halverwege de jaren veertig aan de slag als liedjesschrijver, caberatier en zanger. Hij had altijd en grap klaar, zat nooit om een woord verlegen

Cees de Lange trad bijvoorbeeld op bij de Bonte Dinsdagavondtrein van de AVRO. Cees groeide in de jaren na de oorlog uit tot een nationaal geliefde caberatier. Bekend is zijn creatie "Betsie de Koe".

Samen met Johnnu & Rijk, Milly Scott en Het Cocktai Trio verzorgde Cees in 1964 (>>>) eeen promotietournee voor de AVRO.

Hij nam verschillende platen op en werkte later ook voor onder meer de KRO, de TROS en de VARA.

Cees de Lange werd eind 1973 ziek. Hij klaagde na voorstellingen over pijn in zijn been. Op het podium was dat niet te merken, hij speede altidj met een lach op zijn gezicht. Cees de Lange leed aan botkanker. Henk van der Meyden meldde het slechte nieuws in De Telegraaf en Cees werd overstelpt door duizenden brieven en kaarten.

Na een ziekbed van vier maanden overleed hij op 3 februari 1974 in Amsterdam. Aan zijn zij naast familie ook collega Johhny Kraaykamp. "Bij het sterfbed van een artiest hoort een artiest", zei Kraaykamp.

Cees is vader van Lucie de Lange die ook heel wat theater- en televisieprogramma's op haar naam staan.


klik hier voor songteksten van Het Cocktail Trio