home

The Chico's

The Chico's was een in 1947 in Amsterdam opgericht cowboy trio, bestaande uit Simon Sint, Bep en Nico Feldberg. Zij raakten bekend via de radio met het lied "Koel Water", een bewerking van een Amerikaanse song. De Nederlandse tekst was geschreven door Simon Sint, de leider van the Chico's. Zij scoorden ook een hit met "s' Avonds als het kampvuur brandt", een lied van Tom Ehrich en André Meurs.

In de jaren vijftig vormde The Chico's samen met Eddy Christiani de Prairiepioneers. Bekende liedjes uit die tijd waren "Goudkoorts" en "Cigarettes and Whisky". Het trio viel in 1960 uiteen, toen het echtpaar Bep en Nico Feldberg naar Australië emigreerden. Het echtpaar trad daar regelmatig op in Australische TV programma's. Na hun terugkeer in Nederland in 1967 gingen zij verder als De Bouwmeesters. Ze scoren in 1973 een feesthitje met "Geef ze een huis".

Simon Sint vormde na 1960 een aantal jaren een komisch nummer met Ad Veen, waarmee zij door Europa toerden en onder meer optraden bij Josephine Baker. Later trad hij nog twee jaar op met Ted de Braak. Gestimuleerd door de platenmaatschappij werden The Chico's eind 1967 opnieuw opgericht, met Simon Sint en met de nieuwkomers Conny Schouwman en Frans Doolaard. In de jaren zeventig werd de groep definitief opgeheven.

In de glorietijd traden De Chico's geregeld op tijdens feestavonden met Het Cocktail Trio. De artiestenwereld is klein; Cocktail Trio-bassist Carel Alberts trouwde met Ado Prins, de zus van Nico.