home

Alexander Curly

Culry wordt geeboren op 14 augustus 1946 onder de naam Harm Breemer. Hij speelt in de jaren zestig in De Maestro's. Samen met de gitarist van deze groep vormt hij het later het duo Budhi.

Curly gaat in 1972 solo. Zijn begeleidingsgroep heet Unit Gloria. Later wordt dit Flying Circus, in 1974 gevolgd door Tenderfoot en in 1976 door Orchid. In 1972 haalt hij de eerste plaats met I'll never drink again.

In 1974 komt het door hem geschreven Guus (kom naar Huus) terecht bij Het Cocktail Trio. Het trio scoort er geen hit mee. Omdat Curly in die tijd overchakeld naar Nederlands repetoire neemt hij zelf Guus op. In 1975 komt hij met Guus op nummer 1 in zowel Nederland als België.

In 1976 ontvangt de zanger de Zilveren Harp.

In 1979 maakt Alexander Curly plaat Zilverdael. Het is een luistersprookje gebaseerd op Tolkiens "In de ban van de ring". Het is een ontroerend verhaal met ruzie, oorlog, kameraadschap, angst, verdriet, moed, liefde spanning en humor..

Begin jaren tachtig komt Alexander Curly met het lied Hollanders in de hitparade met "Hollanders". Het nummerkomt niet verder dan een dertiende plaats. Later dat jaar wordt het lied ook in een voetbalversie opgenomen en groeit het uit tot één van zijn bekendste nummers.

Daarna stokt de carrière van Curly en trekt hij zich terug uit de publiciteit en gaat onder meer zeezeilen.

Cd's met het beste van Alexander Curly zijn nog steeds te koop. U vindt ze onder meer online bij bol.com (klik hieronder)

Vette Jus En Boerenjongen<br>Alexander Curly
CD Vette Jus En Boerenjongen
Alexander Curly

I'll Never Drink Again
Alexander Curly