home

André van Duin

André wordt op 20 februari 1947 geboren in Rotterdam als Adrianus Marinus Kyvon.

André valt in de lagere school onmiddelijk op tussen de andere leerlingen met zijn z'n gevoel voor humor. Hij brengt regelmatig zijn klas ana het lachen met imitaties van bekende Nederlanders. Hij volgt een opleiding tot machinebankwerker, maar is toich het liefst bezig met het parodiëren en imiteren van artiesten.

In 1962 gaat hij onder de naam 'André Van Duin' solliciteren bij de verschillende omroepen in Nederland. Hij is dan 15 jaar, maar niemand ziet het zitten in de rossige Rotterdammer.

In 1964 wint hij bij de AVRO de talentenjacht 'Nieuwe Oogst'. Het Cocktail Trio begeleidt de optrdende artiesten, maar hoeft bij André niet in aktie te komne. André treedt als bandparodist op met een geluidsband.

In 1968 speelt hij mee in "de Snip en Snap revue". Een jaar later maakt hij z'n eigen revue met Frans van Dusschoten en Ria Valk. Producent van de revue is "Joop van de Ende". Vanaf dan staat de carrière van André op vaste sporen.

In de jaren zeventig groet André uit tot de beste Nederlandse volkskomiek. Hij scoort tal van hits zoals Het bananenlied, Willempie en Ik heb hele grote bloemkole en de sambaballensamba. Van Duin staat in het theater met vele shows en makat een paar speelfilms.

Eind de jaren tachtig heeft André een leuke show met beelden van dieren, die hij van zijn grappige commentaren voorziet: 'Animal Crackers'. In 1983 scoort hij een grote hit met "De heidezangers". Van Duin gebruikte Het Cocktail Trio, met name bassist Carel Alberts, daarbij als inspiratie.

2003: In februari zien we Van Duin in een nieuwe reeks van Studio Spaan. In augustus wordt de Dik Voor Mekaar-show bij 3FM afgevoerd. In september 2003 maakt André Van Duin bekend dat hij, na er al die jaren afwezig te zijn, terug het theater in wil. Een paar maanden later wordt duidelijk dat hij een show aan 't maken is met Ron Brandsteder en Joke Bruijs.

Van André van Duin is werkelijk van alles te koop op cd en dvd. Kijk hieronder in het online-assortiment van Bol.com:

De Leukste Liedjes<br>Andre van Duin
De Leukste Liedjes
Andre van Duin

Hollands Goud
Andre van Duin

Andre van Duin 6-Lach mee met<br>
Andre van Duin 6-Lach mee met

Andre van Duin 6-Animal Crack.<br>Andre van Duin van
Andre van Duin 6-Animal Crack.
Andre van Duin