home

Johnny Hoes

De koning van de smartlap wordt geboren op 19 april 1974 in Rotterdam. Johnny is als zanger, maar vooral als componist/tekstschrijver en producer verantwoordelijk voor duizenden meezingers, levensliederen, smartlappen en carnavalskrakers in de periode 1952-1963 bij Phonogram en vanaf 1964 zelfstandig met zijn platenmaatschappij Telstar.

Johnny Hoes maakt behalve onder zijn eigen naam ook singles als De Twee Jantjes, Johnny & Caesarine, Johnny & Mary, Johnny Hoes & Ria Roda, en onder de schuilnamen Andy Field en de Meeuwen. Och, Was Ik Maar Bij Moeder Thuis Gebleven is met 450.000 exemplaren de best verkochte Nederlandstalige single aller tijden. Hoes scoort bijna 200 gouden en platina platen.

Hij is met Telstar verantwoordelijk voor een onafzienbare hoeveelheid verzamelalbums en "het beste van...". In 1974 haalt Hoes ook Het Cocktail Trio in huis. Samen met drummer Huub Janssen neemt het trio oude hits als Batje Vier en Alley Oop op in een nieuw arrangement en soms met een iets aangepaste tekst.

Hij is niet alleen de ontdekker van de Zangeres Zonder Naam en de Heikrekels, maar ook van Normaal, Doe Maar, the Classics en the Walkers, terwijl ook Armand, Frank Boeijen en Toontje Lager bij Telstar platen uitbrachten. Hoes heeft in de jaren zestig en zeventig ook een populair KRO-radioprogramma en een eigen TV-show bij de VARA: Met Een Lach En Een Traan.

In 2003 viert Hoes zijn 65-jarig jubileum in de muziek, hij krijgt een Edison voor zijn hele oevre en in Amsterdam wordt een speciaal concert gehouden met onder andere Jacques Herb, Koos Alberts, Dries Roelvink, Wolter Kroes, Arie Ribbens, Ronnie Tober, Imca Marina, Annie de Reuver, Arne Jansen, Jannes en Bonnie St. Claire.

Hoewel Johnny zich nog steeds intensief bemoeid met de muziek is de dagelijkse leiding van Telstar nu in handen bij zijn dochter Rebecca.

Van Johnny Hoes verscheen in 2003 een uniek carriere-cdbox. 6 cd's meteen prachtig overzicht van de liedjes uit zijn lange muzikale loopbaan. Klik hieronder voor meer info over de box zoals deze te koop is bij bol.com. Daar staat ook de volledige tracklist van de cdbox.

Uit Het Leven Van Johnny Hoes: Och Was Ik Maar (speciale uitgave)<br>Johnny Hoes
CD BOX: Uit Het Leven Van Johnny Hoes: Och Was Ik Maar (speciale uitgave)