home

Huub Janssen

Huub Janssen is een van de allerbeste drummers die Nederland heeft. Slechts weinigen weten dat Janssen aan het begin van de jaren zestig deel uit maakte van Het Cocktail Trio.

Janssen kwam bij het trio omdat er voor de radio-optredens en plaatopnames van Het Cocktail trio ook een drummer nodig was. Ad van der Gein komt op de kermis in Vught toevallig Huub Janssen tegen . Ad: "Ik zag voor een café een hele rij mensen staan. Die wilden allemaal naar binnen. Daar speelde een jongen op drums. Hij trad op met zijn vader, die speelde accordeon. Het was geweldig wat die drummer liet zien. Ik heb toen een afspraak met hem gemaakt. Hij bleek Huub Janssen te heten".

Janssen maakt zijn debuut voor het grote publiek in Het Cocktail Trio op zaterdagvond 30 oktober 1958 in het televisieprogramma ‘Nieuwe Oogst’ bij de AVRO. Het Cocktail Trio treedt op ander andere met Ria Valk. Die ook haar TV debuut maakt. In het programma met Letty Kosterman, aan het einde van de televisieavond etaleert Huub Janssen direct zijn grote kunnen. In de krant staat de maandag erna te lezen: "… de vele voorbeelden van jong talent zijn stuk voor stuk een bespreking waard. Daar was de voortreffelijke drummer Huub Janssen uit Den Bosch. Wat deze man bijelkaar roffelde was beslist indrukwekkend". Tijdens de uitzending kan Letty Kosterman de TV kijkers nog meedelen dat Huub Janssen vanaf nu de vaste drummer is. "Is het trio nu een quartet?", zo vroeg de krant zich dan ook logischerwijs af!

Drummer Huub Janssen verlaat in 1960 het Cocktail Trio met pijn in zijn hart: "Het heeft me erg veel verdriet gedaan om weg te gaan. Ik kreeg een baan aangeboden bij Tom Manders. Ik kon een jaar lang met hem op tournee tegen een hele goede gage. Omdat Het Cocktail Trio in de zomer altijd twee maanden stil lag heb ik dat toen gedaan". Na Huub Janssen spelen ook drummers zoals Nico Prins en Kees Kranenborg later af en toe mee bij Het Cocktail Trio.

In 1966 ging Huub Janssen spelen bij de befaamde Dutch Swing College Band. Daar ging hij de muziek spelen die zijn voorkeur had en groeide hij uit tot een van de beste jazz-drummers in Europa. Janssen krijgt tal van belangrijke muziekonderscheidingen. Zo ontvangt hij de Duke of Duketownaward, de Special Appreciation Bird Award en de Falco Vegelin Muziekprijs. Na 25 jaar D.S.C. speelt hij nu met zijn Amazing Jazzband en het Quartet Huub Janssen.

Huub Janssen is ook een veel gevraagd drummer voor artiesten die en plaat willen opnemen. Hij begeleidt onder meer bij Platenmaatschappij Telstar vele Nederlandse artiesten zoals de Zangers zonder Naam, Koos Alberts, André van Duin en, vele jaren na de samenwerking in de jaren zestig, ook met… Het Cocktail Trio. Huub: "Ik speelde bij Telstar bij alle artiesten mee. Bij Het Cocktail Trio ging dat direct weer heel goed. Ik ga af en toe ook adviezen, dat het allemaal iets moderner moest. Het was heel leuk. De cirkel was rond. Het was als vanouds. Die jongens hadden iedere dag de nieuwste moppen, we lagen de hele tijd dubbel van het lachen".

Van De Dutch Swing Collegeband zijn diverse cd's te koop bij bol.com
(kijk en klik hieronder)

Best Of Dixieland Jazz (speciale uitgave)
Dutch Swing College Band

We Double Dare You
Dutch Swing College Band

Mack The Knife
Dutch Swing College Band

Digital Anniversary: 40 Years D.S.C.<br>Dutch Swing College Band
Digital Anniversary: 40 Years D.S.C.
Dutch Swing College Band