klik hier voor songteksten van Het Cocktail Trio

home

Karin Kent

1964 Janneke Kanteman debuteert in de band van haar neef, de Flying Tigers. Maakt als Karin Kent haar eerste single Als Ik Een Jongen Was waarop ze wordt begeleid door Johnny & The Cellar Rockers, de band van Jan Akkerman.

1965 Meerdere singles volgen maar zonder noemenswaardig succes.

1966 Karin Kent treedt met veel succes op tijdens het songfestival in Knokke met het liedje Dans Je De Hele Nacht Met Mij?, een vertaling van een compositie van Burt Bacharach en Hal David. Eenmaal op single uitgebracht schiet het nummer naar de eerste plaats van de hitparade. Het nummer is ook de grote trekpleister op de gelijknamige LP, die vol staat met soortgelijk zorgeloos repertoire. Bij haar optredens laat Karin Kent zich begeleiden door verschillende begeleidingsbands zoals de Clungels, de Hot Fighters, The Whippets (Tilburg) en de Torero's.

1967 De door Kent gewenste Engelstalige carričre komt niet van de grond, maar ten tijde van het carnaval staat ze opnieuw in de hitlijsten met Jelle Sal Wel Sien, een vertaling van Yellow Submarine van The Beatles. De tekst van het nummer verwijst naar Jelle Zijlstra, op dat moment minister van Financiën.

1970 Het succes neemt al snel af. Janneke Kanteman trekt zich na een periode als zangeres bij Euson & Stax in 1970 terug uit de popmuziek om te gaan reizen.

1975 Een comeback met de single Love Me mislukt. Wel maakt ze eind jaren zeventig een jaar deel uit van het Amsterdams Vrouwencabaret.

Karin Kent verkiest de laatste jaren de anoniemiteit. Voor hetcockailtrio.nl schreef ze nog wel een herinnering aan de jaren zestig: "Ik heb heel vaak in het zelfde programma als Het Cocktail Trio gestaan. Zowel in het land als in televisieshows. We hebben niet samen opgetreden, maar ik deed dan mijn eigen act met natuurlijk “Dans je de hele nacht met mij”. Dat was het beste carnavalsnummer. Het was altijd gezellig als Het Cocktail Trio er ook was. Ik kon altijd erg met ze lachen, ze waren erg geestig. Ik bewaar goede herinneringen aan die tijd".


De Cocktail Trio Top 20