hetcocktailtrio.nl

Biografie
Het hele verhaal...
Nieuws
Discografie
Songteksten
Fotoalbum
Cocktail Top 20
Cocktail Mp3
Te Koop
Cocktail Collega's
Persfoto's
Gastenboek
Contact
fotosite over Sneek Wat vindt U de leukste plaat van Het Cocktail Trio? koop on-line Nederlandstalige cd's Site over Pino uit Sesamstraat luister naar de grootste Cocktail Trio-hits!

Ad van de Gein niet bij Paul de Leeuw uit respect voor Carel Alberts

15 april 2006 - In het VARA-televisieprogramma Mooi! Weer de Leeuw treden drie mannen op met een Cocktail Trio playback-act. Het optreden was al gepland en werd nu een soort eerbetoon aan de overleden Carel Alberts. Paul de Leeuw: "We wilden het graag door laten gaan om te laten horen wat het Cocktail Trio-allemaal heeft gedaan. Ad van der Gein zou met 2 muzikale vrienden ook acte de présence geven, maar Ad bleef uit respect voor Carel Alberts thuis.

Paul de Leeuw: Ik wil een cd met Cocktail Trio-liedjes maken!

15 april 2006 (2) - Paul de Leeuw liet zich tijden de televisie-uitzending ontvallen nog een wens te hebben: "Ik wil graag nog eens een cd maken met de liedjes van Het Cocktail Trio in een nieuw jasje!".

Carel Alberts overleden

13 april 2006 - In het ziekenhuis van Hilversum is Carel Alberts overleden. Carel is 78 jaar geworden. Hij laat zijn lieve vrouw Noosje en zijn zoon Carel, schoondochter Astrid en zijn twee kleinkinderen Carel jr. en Dési achter. Het overlijden van Carel kreeg volop aandacht in de media. Bijna alle kranten wijden een stukje aan Carel en ook Radio 1, Radio 2, Het NOS Nieuws en onder meer Radio Gelderland stonden stil bij het heengaan van de bassist van Het Cocktail Trio. NOS teletekst zette het bericht op de 101. Een mooie waardering voor de man die met Het Cocktail Trio meer dan 30 jaar geleden voor het laatst een hit scoorde en die dus niet is vergeten.

foto ANP RTV Noord-Holland - Bassist Carel Alberts van Het Cocktail Trio is donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. Carel Alberts leed aan leverkanker. Het Cocktail Trio was een bekend zangtrio van populaire Nederlandstalige liedjes in de jaren '50, '60 en '70.Bekende liedjes van het Cocktail Trio waren Het Vlooiencircus, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?, en het Kangaroeeiland. Ad van de Gein is nu het enige lid van Het Cocktail Trio dat nog in leven is, eerder al overleed Tonny More

Algemeen Dagblad / AD.NL - Alberts, broer van actrice Sylvia Alberts, richtte in 1951 samen met Van der Gein en de in 1985 overleden Tony Moore (Anton Knollenburg) het trio op. Het stelde zich ten doel Amerikaanse hits in het Nederlands te vertalen en daarmee een komisch en aanstekelijk programma op de planken te brengen. In de jaren zestig kreeg het trio veel mensen op de been, maar tegen 1970 begon het succes te tanen. Het trio maakte alleen nog naam met carnavalsplaten (Lief zijn voor elkaar) en reclamesingletjes, waarvan vooral Leve de man van de SRV bekend werd. In 1985 overleed Moore. Een jaar later kwam een einde aan het trio. nieuwjaarskaart 2006

Kunstzinnige kaart Carel en Ada

december 2005 - Carel en Ada Alberts sturen dit jaar een kunstzinnige nieuwjaarskaart. Het is een door Ada geschilderde bassist die met een doek het zwet van zijn hoofd veegt. Ada maakte het schilderij al in in 1987. Erg mooi!

Op zijn boerefluitjes hekkesluiter in Top20

6 juli 2005 - De carnavalshit "Op zijn boerefluitjes"van Het Cocktail Trio uit 1973 blijkt na 400 stemmen het minst geliefde liedje te zijn van het trio. De carnavalsplaat kreeg tot nu toe slechts vier stemmen.De top 3 blijft hetzelfde: 1) Kangaroe-eiland (56) 14% 2) Grote Beer (45) 11% 3) Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien? (43) 11%. U kunt nog steeds stemmen!


Kangaroe populairste liedje

Mei 2005 - De peiling die we houden op de site voor de Cocktail Trio Top 20 heeft na 300 stemmen een duidelijke Top 3 opgeleverd. "Op een kangaroe-eiland" kreeg tot nu toe de meeste stemmen van de bezoekers van de site.

  1. Kangaroe 13%
  2. Grote Beer 11%
  3. Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien? 10%
Opvallend is dat Batje Vier (leve de man die het bier uitvond) met 9% van de stemmen buiten de top 3 valt. En dat terwijl het de enige plaat is van het trio dat een gouden plaat opleverde! Ook Vlooiencircus en Alley Oop blijven achter. Bekijk hier de huidige stand.


Ad van de Gein Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

29 april 2005 - Pianist Ad van der Gein is tijdens de lintjesregen van 2005 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ad krijgt het lintje voor alle muziek waarmee hij Nederland in de loop van tijd heeft opgevrolijkt en voor zijn optredens die hij nu vaak belangeloos doet voor zieken en bejaarden. De burgemeester Kamphuis van Amstelveen verwoordde het zo

"Bij de beoordeling van het voorstel worden in aanmerking genomen de activiteiten van betrokkene als componist en musicus in de periode vanaf de jaren ’50 tot op heden. Uit het voorstel blijkt dat betrokkene met het Cocktail Trio belangrijke bijdragen heeft geleverd aan de Nederlandse muziekgeschiedenis. Composities van zijn hand genieten tot op heden bekendheid en worden door hedendaagse artiesten uitgevoerd. Ook blijkt uit het voorstel dat betrokkene vandaag de dag nog optredens verzorgt op vrijwillige basis, voor gehandicapten, zieken en bejaarden. Gelet op voorgaande kan decorandus gekwalificeerd worden als “iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben” (Ordereglement, art. 2.2.b). Het Kapittel acht betrokkene decorabel en adviseert, gelet op de aard en uitstraling van de activiteiten een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bij de Algemene Gelegenheid 2005". Lees hier de volledige speech en andere publicaties over de Koninklijke onderscheiding van Ad van de Gein.

Het ANP zette in de loop van de dag dit bericht op het nieuwsnet naar alle media:

ANP291 3 BIN 61 MATER 810 KONHUIS29 LINTJE+AA;

AMSTELVEEN-LINTJE-VANDEGEIN ¨ LINTJESREGEN

Drijvende kracht Cocktail Trio viert lintje uitbundig ¨
AMSTELVEEN (ANP) - Hij was altijd een van die drie. In het ¨ gemeentehuis van zijn woonplaats Amstelveen was Ad van de Gein ¨ vrijdag een van de veertien gedecoreerden. De drijvende kracht ¨ achter het Cocktail Trio werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ¨ en heeft dat uitbundig gevierd. Van de Gein (nu 82) en zijn partners Carel Alberts en Tonny More ¨ waren in de jaren vijftig en zestig razend populair met het ¨ Cocktail Trio. Van de Gein, een pianist met conservatorium, zou ¨ zich ook als componist profileren.

De onderscheiding is na afloop feestelijk gevierd met familie, vrienden en bekenden in De Bolder in Amstelveen.

Zoek Ad tussen meer dan 3.000 andere gedecoreerden in de staatscourant. klik op het logo om de lijst te bekijken.

Mijn Boemerang "Rare plaat" bij Radio Noord

18 april 2005 - De regionale omroep voor Groningen, Radio Noord draait Mijn Boemerang in de rubriek "Rare plaat". Op de site schrijven ze " In de jaren '50 en '60 was Het Cocktail Trio niet weg te slaan van de radio en volgden de successen elkaar in rap tempo op. Ad van der Gein, Carel Alberts en Tony Moore traden op in bont gestreepte pakken met strohoeden. Ze werden in hun tijd over het algemeen bijzonder grappig gevonden. "Mijn Boemerang" is een fraai voorbeeld van de onschuldige lolbroekerij van het trio." Klik op het logo van RTV Noord voor een kijkje op de site mety info over nog veel meer "rare platen"


Sixtiesgevoel is terug!

April 2005 - Paul heeft een site gemaakt met daarop alle hits van Nederlandse artiesten uit de jaren zestig!. Hij heeft ze niet aleen per jaar gerangschikt, maar ook nog eens alle songteksten en hoesjes van de singeltjes erbij gezet!. Hij noemt zijn site "De sixties, de gouden jaren van de popmuziek!" Kijk maar eens op zijn site.

ook Het Cocktail Trio ontbreekt niet. U vindt ze onder meer met Het Vlooiencircus. Klik op de hoes voor een kijkje op de site


Het Cocktail Trio in boek De Schnabbeltour

Maart 2005 - Jarenlang bestond voor duizenden Nederlanders een feestavond uit een programma met een conferencier, een accordeonduo, een rolschaatsnummer, een goochelaar, een jongleur, een zanger of zangeres en liefst ook nog een kunstfluiter. Vanaf 1945 tot in de jaren zestig, tot de klad er in kwam, reisden vel honderden artiesten naar alle uithoeken van het land, om steeds weer in onverwachte situaties te belanden - al was het maar de afwezigheid van een kleedkamer of een ongestemde piano. (van site uitgeverij Nijgh en Van Ditmar)

Een mooi boekwerk vol anekdotes dat met zorg is samengesteld door journalist Henk van Gelder. Jammer dat hij de naam van Tonny More en Ad van de Gein doorlopend foutief schrijft (Tony Moore / Ad van der Gein).

ISBN: 90 388 2719 9 Normale prijs: € 19.90 Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar


Herinnering van Clown Bassie

april 2005 - Bas van Toor (Bassie) heeft na oneenigheid met broek Aad (Adriaan) nu e3n eigen website. Daarop ook wat aardige herinneringen aan de tijd dat de twee broers nog niet als Bassie & Adriaan, maar als The Crockons optraden. Daarin komen ook Ad, Carel en Tonny voorbij. Kijk hier.


Cocktail Trio - Jeugdsentiment

31 januari 2005 - Het Cocktail Trio behoort bij een grote groep Nederlanders tot het jeugdsentiment. Wilt u samen met gelijkgestemden herinneringen ophalen. Kijk dan een op de jeugdsentiment-weblog over Het Cocktail Trio.


Hoe is het toch met... Carel Alberts

19 januari 2005 - Carel Alberts is geļnterviewd door de Jacques Hendriks van de GPD-dagbladen voor de woensdag-rubriek "Hoe is het toch met". Carel verhaalt over de beginperiode in de Place Pigalle ("het was soms een grote puinbak, maar we hebben vreselijk gelachen", de succesperiode van Het Cocktail Trio en over zijn leven van nu.

Hij woont met zijn vrouw Noosje in Loosdrecht en wordt zelfs nu nog herkent op straat!. "Rijk ben ik er niet van geworden. Ik probeerde altijd leuke liedjes te schrijven zoals "Soep met speldjes", waar je geen stuiver mee verdiende. Als ik dat nu zie denk ik wat zijn we een stommelingen geweest".


Eerbetoon Hans Ninaber door Peter Koelewijn

December 2004 - Zanger / producer Peter Koelewijn heeft op zijn site een pagina gewijd aan componist Hans Ninaber. Koelewijn en Ninaber waren vrienden en na het overlijden van Hans kreeg Peter de rechten van de door Hans Ninaber geschreven teksten in bezit. Waaronder het bekende "Het Vlooiencircus" dat door Het Cocktail Trio een grote hit werd gemaakt. Naast de honderden, nee duizenden liedjes die Koelewijn zelf presenteert op zijn site www.peterkoelewijn.nl heeft hij ook ruimte gemaakt voor Hans Ninaber. Een mooi gebaar. Klik hier.


© Eric van den Berg 2006