home

Mieke Telkamp

Mieke zingt in de jaren vijftig voornamelijk Duitse liedjes. Zo brengt ze "Durst ist schlimmer als Heimweh", "Die wilden Schwäne"en "Der erste Kuss" uit op plaat. In 1959 heeft haar eerste echte hit samen met haar begeleidingsband De Zaaiers. Ze staat met het nummer Jürgen en Leila (Sleighride in Alaska) twee maanden in de Top 40 en komt tot de zesde positie.

Tot 1962 heeft ze verschillende hits, waaronder "Whispering Hope" dat ze samen zingt met Yvonne Oostveen. In 1962 heeft ze haar voorlopig laatste hit.

In 1971 keert Mieke terug in de hitparade met De nieuwe dag en met de klassieker "Waarheen, Waarvoor". Het nummer, waarop ze wordt begeleid door de band High Five, staat in ieders geheugen gegrift en voert jarenlang de Begrafenis Top 10 aan, als meest aangevraagde nummer bij ter aarde bestellingen.

In 1973 komt Mieke voor het laatst de Top 40 met "Sierra Madre Del Sur". Hoewel hits daarna uitblijven is Mieke Telkamp regelmatig te zien en te horen in radio-en televisieshows.

In 1983 vraag Carel Alberts van Het Cocktail Trio Mieke voor De Omroepshow. Samen brengen ze een show waarin ze dansmuziek en 'Hits van Toen" spelen. De show slaat erg aan bij een wat ouder publiek. Als de man van Mieke problemen krijgt met zijn gezondheid stopt ze de samenwerking met het Cocktail Trio. Ze woirdt opgevolgd door Helen Shepherd.

In 2001 komt de cd " Tulpen Aus Amsterdam"uit. Het is een verzameling Duitstalige liedjes uit de jaren vijftig waaronder nummers die nooit eerder zijn uitgebracht.