hetcocktailtrio.nl

Biografie
Het hele verhaal...
Nieuws
Discografie
Songteksten
Fotoalbum
Cocktail Top 20
Cocktail Mp3
Te Koop
Cocktail Collega's
Persfoto's
Gastenboek
Contact
fotosite over Sneek Wat vindt U de leukste plaat van Het Cocktail Trio? koop on-line Nederlandstalige cd's Site over Pino uit Sesamstraat luister naar de grootste Cocktail Trio-hits!

de vorige pagina blader een pagina vooruit

Kindershows

De gekkigheid van Het Cocktail Trio slaat niet alleen aan bij volwassen, ook kinderen vinden de aanstekelijke optredens en liedjes van het trio zeer vermakelijk. Het Cocktail Trio maakt samen met Gooise kinderkoren enkele liedjes. Voor de allerkleinsten ontwikkelt het trio zelfs speciale kindershows.

Het Cocktail Trio met kinderkoren De Merles en De Krekels

Net als de liedjes voor het "volwassen" repertoire haalt het trio ook voor de kinderliedjes muziek uit het buitenland. Uit Amerika haalt Het Cocktail Trio de elpee "Through childerens eyes" van The Limeliters. De vrolijke liedjes worden uiteraard door de vaste tekstschrijver André Meurs vertaald.

In 1963 neemt Het Cocktail trio een aantal liedjes op met de Kinderkoren De Krekels en De Merels. Het waren de kinderkoren van de AVRO. Ze stonden onder leiding van Lo van der Werf. De bijna honderd zangers en zangeresjes worden bijelkaar gebracht in een opnamestudio. Alle stoeltjes worden verzameld om de kinderen een plaatsje te geven in de buurt van de twee opnamemicrofoons die aan hengel in het midden van de ruimte hangen.

singelhoes Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?Er worden verschillende liedjes opgenomen met de koren. De eerste die worden uitgebracht op een Ep zijn Bea-Baa, Dierkundeles, Kun je nog zingen en Opvoeden dat is ook een vak. In de herfst van 1965 scoort Het Cocktail Trio opnieuw een gigantische hit. Het Amerikaanse Go ‘way Christina wordt bewerkt tot Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien?. Ook voor dit plaatje wordt samengewerkt met De Krekels. Een paar door Lo van der Werf geselecteerde meisjes zingt mee op het nummer.

De Walvis (the whale), De lollieboom (the lollypop tree), de domme ezel (run little donkey) en bijvoorbeeld Dierkundeles (if i had a mule). De liedjes worden opgenomen samen met kinderkoren "De Krekels" en "De Merels" onder leiding van Lo van de Werf.

singehoes Sinterklaas-singel Speciaal voor Sinterklaas maken ze met diezelfde koren een singel met twee Sinterklaasmedley’s waarbij de traditionele Sinterklaasliedjes een heel eigen Cocktail Trio-geluid krijgen inclusief gekke opmerkingen en geluiden tussendoor!

In de opname-studio in Hilversum met kinderkoren De Krekels en De MerelsIn de speciale kindershows trekken de drie alles uit de kast. "In de show zal Het Cocktail Trio in vele vrolijke creaties te zien zijn waaronder als de Drie Vrolijke Indianen", zo meldt theaterbureau Dik Binnendijk. In de show zit verder een kinderzangfestival en mogen de kinderen met speelgoed-instrumentjes meespelen. Verkleden en gekkigheid genoeg in de show. "We deden van alles. Soms speelde ik bijvoorbeeld met een berenkop op", weet Ad.

Het Cocktail Trio zingt ook nog verschillende liedjes voor Walt Disney-films liedjes. De liedjes worden samen met speciale Walt Disney- boekjes uitgebracht. Zo tekent het trio voor liedjes bij Assepoester, Mary Poppins en 101 Dalmatiner hondjes. Van dat laatste sprookje maken ze samen met Helen Shepherd en Henk van der Molen maken het liedje 101 dalmatiner hondjes.

Ad, Tonny en Carel hebben er plezier in!Dirigent Lo van de Werf aan het werk
zeepkistenrace in KampenOok voor kinderfeesten is Het Cocktail Trio graag gevraagd. Eind jaren vijftig is het bouwen van zeepkisten popualair. In veel plaatsen worden in de schoolvakanties zelfs zeepkistraces voor de jeugd georganiseerd. Zo ook Kampen in de zomer van 1959. Op de singel in Kampen ziet het zwart van de mensen. Drukte niet alleen vanwege de zeepkistenrace, maar zeker ook omdat de drie sterren van Het Cocktail Trio aanwezig zijn.zeepkistenrace in Kampen Zonder hekken, maar met een agent die toeziet dat een ieder het parcours vrijlaat vindt de wedstrijd plaats. Carel, Ad en Tonny zitten achter een tafeltje op een houten klapstoel. Ze vormen de jury en moeten de kisten beoordelen.

Wekenlang is er gebouwd aan de karretjes. Sommigen met een echt stuurwiel, andere bestuurd door een flink touw. Drie wagen komen tegelijkertijd in het strijdperk. Snellen naar het keerpunt waar het spandoek hangt met de reclamekreet "Met Melk Meer Mans. De stuurman slurpt zo snel hij kan met een roetje een glas melk leeg. Onder luid gejoel van het publiek is het daarna omdraaien en naar de eindstreep racen. Met rood verhitte hoofden razen de kinderen langs Het Cocktail Trio.

zeepkistenrace in Kampen, Ad wint!Hoogtepunt van de middag is het moment dat de drie artiesten zelf de baan op gaan. Een gejuich klinkt op als Tonny de microfoon pakt en vraag "Is er nog een drukstok?" Al snel staan ze klaar voor hun race. Hilariteit alom als blijkt dat Ad, Tonny en Carel het wel heel erg rustig aan doen. In slakkentempo wordt de melk bereikt. De terugweg gaat tot enthousiaste van het publiek echter in volle vaart. Van een karretje vliegt zelfs de band van het wiel! Ad blijft Tonny en Carel net voor en winst de race.

Tonny More doet na afloop de prijsuitreiking met menig kwinkslag. De tijdelijke jeugdburgemeester van Kampen Rozenboom reikte de prijs uit aan Ad van der Gein. Ad krijgt als prijs een plastic auto mee, beschikbaar gesteld door een plaatselijke winkelier.

de vorige pagina blader een pagina vooruit

© Eric van den Berg 2005